Menu

https://mojproleter.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.baneritalijanskiGulasgk-is-225.jpglink
https://mojproleter.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerKrofnegk-is-225.jpglink
« »

Italijanski gulaš

Potrebno je:

Sastojci:
- 8 bataka i karabataka
- so, biber
- 1 šolja brašna
- 2 kašike ulja
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 čena belog luka
- 300g pečuraka
- začinska mlevena paprika
- 1dl crnog vina
- oko 2,5dl pilećeg bujona
- 2,5dl pasiranog paradajza
- 2 kašike paradajz koncentrata
- masline
- bosiljak

Način pripreme:

Meso začiniti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju nekoliko minuta. Izvaditi iz tiganja i u istom pržiti narezan luk, dodati šargarepu i paprike narezane na kockice. Dodati seckani beli luk i začiniti. Iseckane pečurke pržiti dok ne ispari sva voda. Povrću dodati meso, pečurke i ostale sastojke i kuvati oko sat vremena na laganoj vatri. Poslužiti uz obarene makarone.

Karabatak Pasirani paradajz Slatka paprika

Glazirane krofne punjene kremom od bele čokolade

Potrebno je

- 300ml toplog mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 50g šećera
- prstohvat soli
- 550g brašna
- 100g putera
- 2 jaja
Za krem od bele čokolade:
- 500ml mleka
- 40g skrobnog brašna
- 50g šećera
- 4 žumanca
- 100g bele čokolade
- 50g putera
Za glazuru:
- 250g šećera u prahu
- sok pola limete
- par kašika mleka

Način pripreme:

Priprema krofni:
U šoljicu stavitI kvasac, kašičicu šećera i malo toplog mleka pa sačekati da se kvasac aktivira. U činiju za mešanje staviti brašno, ostatak šećera i so, sve blago promešati pa dodati jaja, otopljen puter, nadošli kvasac i ostatak mleka. Sve dobro promešati a zatim i zamesiti testo. Testo zatim staviti u podmazanu činiju, prekriti providnom folijom i odložiti u frižider na minimum 8 sati ili preko noći. Sledećeg dana testo istresti na radnu površinu, rastanjiti na debljinu 4-5 mm i praviti krofne. Ostaviti zatim krofne 45 minuta da narastaju (prekrivene krpom) pa ih pržiti u dosta vrućeg ulja dok lepo ne porumene sa obe strane. Gotove krofne vaditi na ubrus da upije višak ulja a zatim glazirati.
Priprema glazure:
U šerpicu staviti prah šećer, malo soka limete i mrvicu po mrvicu mleka dok se ne dobije odgovarajuća gustina smese. Glazura treba da bude prilično gusta. Glazirane krofne ostaviti 10-ak minuta da se glazura osuši.
Priprema krema od bele čokolade:
U manjoj činijici pomešati šećer, žumanca, skrobno brešno i malo od onih 500 ml hladnog mleka. Ostatak mleka lagano zagrejati u većoj šerpici a onda kada se smlači, stalno mešajući, dodati pripremljenu smesu. Nastaviti sa mešanjem (stalno) dok se krem fino ne zgusne a onda dodati belu čokoladu i puter i dalje stalno mešajući dok se sve fino ne sjedini. Krem ostaviti da se potpuno ohladi a pred serviranje ga malo umutiti mikserom.

Maslac Secer Brasno

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register