Brzinska pasta sa tunom
Potrebno je:
250 g paste po želji
1 konzerva tunjevine (cca 160g)
2 čena belog luka
1 puna kašika koncentrovanog paradajza
300ml paradajz pirea
šaka-dve crnih maslina
malo šećera, ulje,
i još:
crveni luk sitno seckan
peršun lista
ljuta papričica
Način pripreme:
U tiganj staviti ulje, propržiti beli luk seckan na listiće. Zatim dodati tunjevinu, koncentrovani paradajz i stalno mešajući pržiti 30-ak sekundi. Dodati onda paradajz pire, poklapiti tiganj i kuvati par minuta. Ako je sos kiseo dodati i kašiku šećera. U međuvremenu staviti pastu da se kuva. Kada bude skoro gotova u sos dodati masline a onda i pastu sa sve malo vode u kojoj se kuvala. Poklopiti i sve zajedno kuvati još minut-dva tj. dok pasta sad zaista ne bude gotova i upije tečnost iz sosa. Na tanjire za serviranje staviti pastu a od gore po malo crvenog luka sitno iseckanog, posoliti i prelili sa malo peršun lista i ljute papričice.