Boranija sa piletinom
Potrebno je:
– 3 pileća batka i karabatka
– 700g zelene boranije
– 1 glavica crvenog luka
– 2 šargarepe
– 2 čena belog luka
– malo maslinovog ulja
– 1 kašika brašna
– oko 500-600 ml pileće supe (ili vode)
– so, biber
– kockica putera
– svež peršun list
Način pripreme:
Boraniju staviti u dosta slane vode da se kuva 15-ak minuta. U međuvremenu na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckan luk, dodati šargarepu a posle 5 minuta i meso prethodno odvojeno od koske i iseceno na kockice. Često mešajući pržiti meso oko 5 minuta a onda dodati brašno, malo još sve zajedno prodinstati pa naliti pilećom supicom, dodati pripremljenu boraniju, sitno seckan beli luk, so, biber i sve zajedno kuvati 10-15 minuta a onda dodati i kockicu putera, dobro promešati i servirati posuto sa malo svežeg peršun lista.