Menu

JELENA LUKOVIĆ PREDSEDNICA NADZORNOG ODBORA DTL-A

- Ono što je svojstveno DTL-u je “bogatstvo različitosti”. Usmereni smo na razvoj i unapređenje svih aspekata poslovanja, koje uklapamo u specifičnosti svoga kraja - sublimira Jelena Luković.

Generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković izabrana je krajem maja za predsednicu Nadzornog odbora Domaćeg trgovačkog lanca DTL, koji na celom tržištu Srbije posluje sa 700 maloprodajnih objekata u 13 preduzeća i ima 6500 zaposlenih. DTL postoji od 2011. godine kada su se osnivači udružili sa ciljem jačanja sopstvene pozicije kroz zajedničku nabavku, ali i razvijanja i unapređenja svih aspekata poslovanja u veoma konkurentnom okruženju. Metalac Proleter je deo ovog sistema od osnivanja.

U uslovima veoma snažne konkurencije, DTL je usmeren na koncept komšijske trgovine, prati potrebe i zahteve svog neposrednog okruženja, obezbeđuje razvoj domaćih lokalnih proizvoda i veruje u male lokalne proizvođače kojima stvara prostor za plasiranje proizvoda.

Inače, od 20 godina rada u sistemu Metalac, poslednjih 6 godina ona obavlja dužnost generalne direktorke Metalac Proletera, preduzeća koje danas ima 41 maloprodajni objekat u Gornjem Milanovcu, Čačku i Ljigu, sa preko 350 zaposlenih. U 2019. ovo preduzeće je ostvarilo oko 22 miliona eura prihoda, nastavljajući višegodišnji trend dvocifrenog rasta, čime je postalo jedno od najuspešnijih preduzeća Metalac grupe.

Uspešnost Lukovićke kao generalne direktorke, nagrađena je u 2018. godini priznanjima Poslovni lider” u izboru Privredne komore Srbije i poveljom “Kapetan Miša Anastasijević” za poslovnost i tržišnu pozicioniranost.

Nesumnjiva menadžerska sposobnost i integritet stavili su pred Lukovićku još jedan zadatak, koji se strateški svodi na dalje unapređenje I snaženje Domaćeg trgovačkog lanca čiji su članovi: Senta Promet- Senta, BB Trade- Žitište, Podunavlje- Bačka palinka, Europrom – Valjevo, VP DIMA – Velika plana, Kastrum - Petrovac na Mlavi, Morava - Kragujevac, Leon – Vranje, Prima nova – Leskovac, Tekijanka – Kladovo, Styline Line – Požarevac, VUM - Šabac i naravno Metalac Proleter - Gornji Milanovac. Funkciju direktora DTL od početka obavlja Obrad Popović, a Nadzorni odbor, kome je sada na čelu Lukovićka broji 5 članova.

 jlukovic

Detaljnije...

Dezinfekcioni tunel za dom zdravlja od Metalca i Metalac-Proletera

Tunel za dezinfekciju je 1.20m širine i 1.70m dužine, a 2.10 visine. Ima 16 prskalica i može raditi na bazi alkohola, a i na bazi vodonik-peroksida, dok je cisterna zapremine oko 200 litara i pokriva 6.000 prolazaka kroz tunel. Vrednost donacije je oko 5.000 evra.

bolnica2

Namera kompanije „Metalac“ i lokalnog trgovinskog lanca „Metalac Proletera“ je da se ovom donacijom smanji rizik od širenja virusa i poveća bezbednost sugrađana, što je u skladu sa celokupnom politikom kompanije „Metalac“.

Najvažnije nam je da povećamo bezbednost građana u opštini u kojoj su i sve Metalčeve fabrike i naš trgovinski lanac Proleter. Mi ovde živimo, ovde dolaze naši roditelji i mi se ovde lečimo, pa prema tome logično je da pomognemo svi zajedno. Nismo jedina firma koja je to uradila i drugi privrednici su to prepoznali i svi zajedno do sada smo donirali tri tunela, da bi zajedno lakše izašli iz ove nesreće koja nas je snašla – kazao je Aleksandar Marković generalni direktor kompanije „Metalac“.

bolnica

bolnica1

bolnica3

Detaljnije...

Otvaranje nove prodavnice Metalac Proleter u Čačku

  • Dokument izmenjen: nedelja, 17 maj 2020 09:08

Proleter otvara svoj novi maloprodajni objekat u Čačku na adresi Bulevar Tanaska Rajića 28/a


Prodavnica se otvara u subotu, 01.02.2020. u 8 časova.


Radno vreme: ponedeljak-petak 06.00-23.00

proleterNovaRadnjaCacak

 

 

Detaljnije...

Jelena Luković među liderima godine u izboru PKS

  • Dokument izmenjen: ponedeljak, 17 decembar 2018 14:29

Još jedno  priznanje za generalnu direktorku Mertalac Proletera a.d.

Posle priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za poslovnost i tržišnu preciznost, Jeleni Luković  u Privrednoj komori Srbije uručena Plaketa „Poslovni lider“ za rezultate na planu upravljanja i rukovođenja. Članovima skupštine obratila sa i premijerka Ana Brnabić i predsednik PKS Marko Čadež.

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanoj sednici Privredne komore Srbije, 14. decembra, u prisustvu privrednika, predstavnika Vlade Srbije, uručena su godišnja priznanja preduzećima i pojedinicima za postignute uspehe u svim oblastima poslovanja:  povećanju ukupnog prihoda, broja zaposlenih, izvoza, uvođenju novih tehniologija…
Potvrdu izuzetnih menadžerskih sposobnosti dobila je i generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković, koja je uvrštena u spisak regionalnih poslovnih lidera. Podsećamo, Jelena Luković  ima skoro 20 godina radnog iskustva  u kompaniji Metalac, nalazi se na čelu Metalac Proletera četiri godine. U tom periodu je napravila izuzetne pomake u rastu i razvoju najvećeg i najstarijeg  maloprodajnog lanca u opštini Gornji Milanovac, koji se veoma uspešno širi i na opštine u okruženju.

- U vreme kad je preuzela dužnost  generalnog direktora, Metalac Proleter je imao 214 zaposlenih i 9 miliona eura godišnjeg prometa. Od tada do danas konstantno beleži dvocifren godišnji rast, a  na kraju 2018. godine očekuje 2,3 puta veći promet. Lanac se u medjuvremenu proširio na opštinu Čačak sa dve prodavnice, a od prošle godine i na Ljig gde ima  četiri prodavnice sa robom široke potrošnje.  Sa današnjih 40 prodavnica i 300 radnika, Proleter je lider sa najvećim tržišnim učešćem i u Gornjem Milanovcu i u Ljigu i istovremeno jedno od najuspešnijih   Metalčevih preduzeća – rečeno je u obrazloženju izbora Lukovićke za regionalnog poslovnog lidera.

- Svako od nas je svojim uspehom sigurno učinio dobro i za sredinu iz koje dolazi… Kompanija Metalac, koja je moja kuća, upravo ulazi u 60.-tu godinu postojanja. Bez nje ni Proleter ni ja  ne bismo mogli da porastemo do današnjeg priznanja.  Zato smatram najvažnijim da i sami bezrezervno podržavamo i podstičemo  posebno mlađe privrednike  da čine najbolje i najviše što mogu.  Jedino tako priznanja i imaju smisla, – rekla je na svečanoj sednici PKS Jelena Luković, kojoj je pripala čast da se zahvali u ime svih nagrađenih od Subotice do Leskovca.
Svečanosti su prisustvovale i kolege iz Metalca, a prve čestitke izrazili su predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović I geralni direktor Metalca a.d. Aleksandar Marković.

20181214 160718

Detaljnije...
Subscribe to this RSS feed

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register